Nilsvallen 145/155

Fastigheten ligger i byn Nilsvallen, som ligger efter E45:an cirka 6 kilometer öster om Sveg. Här har du skogen bakom husetoch till den populära badplatsen Nilsvallstjärn promenerar du på två minuter.

Till flygplatsen Härjedalen Sveg Airport tar du dig på två minuter med bil.

Uppvärmning, varmvatten, fibernät (100/100) och Boxer TV ingår i avgiften, liksom carport med motorvärmare. Förråd finns i ett gårdshus och tvättstuga finns i ett av husen.

Ring eller mejla oss för aktuell information om lediga bostäder och lokaler.

 • Antal lgh/lokaler

  7/0
 • Fastighetsbeteckning

  Nilsvallen 1
 • Hiss

  Nej
 • Fiber

  Ja (100/100)
 • Bilplats

  Carport med motorvärmare

Ring eller mejla oss för aktuell information om lediga bostäder och lokaler.

Den 21 juni 1952 får Svegsbygden fint besök av Kung Gustav VI Adolf som gör sin Eriksgata knappt två år efter han tillträtt som konung efter hans fars död Gustav V 1950. Mottogs med hurrarop, där representanter från Svegs köping, landskommun och landshövding fanns med.

Glada härjedalingar som mött upp vid äreporten till hembygdsgården Gammelgården. Besöktes av hela 5 000 peroner samlats för att få uppleva en konung i verklig dager. Innan vidare färd upp mot Östersund bjöds på en utsökt middag på Stora Hotellet där menyn bestod av helstekt öring och härjedalshjortron med grädde.

Dags för avfärd. Då hände det. En avstickare gjordes till ålderdomshemmet i Nilsvallen. Den mycket folklige och omtyckte monarken önskade få hälsa på och tala med gamlingarna. Kungen stannade där en längre stund som rönte stor uppskattning bland de församlade. Således kan man säga att nuvarande fastighetsägaren Svegs Hus med hyresgäster i ”gamla ålderdomshemmet” i Nilsvallen har ett kärt kungaminne fastspikat i väggarna, att hålla vid liv och förvalta i takt med historiens gång.

Text: Mats Haldosén