Dalagatan 1

Fastigheten ligger i centrum med närhet till restauranger och butiker. Här har du två minuters promenad till skolor, badhus och ishall samt fem minuters promenad till livsmedelsbutiker.

I fastigheten har även MaxGym och Korpen sina träningslokaler.

Uppvärmning, varmvatten, fibernät (100/100) och Boxer TV ingår i avgiften, liksom carport med motorvärmare. Förråd och tvättstuga finns i källaren.

Ring eller mejla oss för aktuell information om lediga bostäder och lokaler.

 • Antal lgh/lokaler

  4/3
 • Fastighetsbeteckning

  Snickaren 9
 • Hiss

  Nej
 • Fiber

  Ja (100/100)
 • Bilplats

  Carport med motorvärmare

Ring eller mejla oss för aktuell information om lediga bostäder och lokaler.

En riktig pärla i svensk tidningsbransch. I denna fastighet har i över 70 år producerats och tryckts artiklar, annonser, födda och döda. 1952 är året då redaktion och tryckeri förenas i samma lokaler på Dalagatan 1. Tidigare fanns tryckeriet på Berggatan medan redaktionen fanns ett stenkast bort på Härjedalsgatan.

Under åren kom alltid frågan var ligger tidningen blev svaret korsningen Dalagatan-Fjällvägen och när kommer tidningen ut blev svaret det lilla kuriosa en gång i veckan.

Tidningen Härjedalen fick i första numret som utgavs fredag den 8 december 1944 en rivstart (tidningen kom först ut på fredagar, ändrades senare till torsdagar). Visade prov på en för den tiden snabb rapportering och journalistik. Dagen innan torsdag den 7 december hade en tågolycka inträffat söderut längs Inlandsbanan vid Kropptjärn, cirka ett par mil från Sveg och närliggande Hundsjön.

Idag börjar namnet på huset sakteliga forma sig till ”Gamla TH” om Du frågar svegsborna. Så är det med tiden. Den förändrar våra nedärvda minnesbilder och med åren byter skepnad. Idag återfinns Tidningen Härjedalen på Härjedalsgatan 12. Fortsatt med stor betydelse för landskapet.

Text: Mats Haldosén